Článek
Hrníčková varianta je ideálním způsobem, jak si usnadnit pečení. Na velký plech používejte hrnky s objemem přibližně 300 mililitrů a na menší formu vystačíte se šálky 200mililitrovými. Pokud si chcete pro příště usnadnit pečení vámi oblíbeného, ale váženého koláče, není nic jednoduššího než si ingredience pro příště přesypat do hrníčků a připsat údaje k receptu.
Hrníčkový kokosový koláč
Na 1 velký plech budete potřebovat: 1 hrnek bílého jogurtu, 1 hrnek zakysané smetany, 2 hrnky krystalového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky strouhaného kokosu, 6 vajec, 2 lžíce kakaa, 1 hrnek oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce rumu, moučkový cukr na posypání
Postup: Ve velké míse prošlehejte vejce s cukrem. Postupně přidávejte jogurt, smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokos, kakao, olej a rum. Těsto důkladně prošlehejte, aby v něm nebyly hrudky. Pak je nalejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Koláč nechte vychladnout a pak ho pocukrujte.
Tip: Místo jednoho hrnku kokosu můžete nastrouhat do koláče oblíbené čokoládovo-kokosové tyčinky.
Chcete okouzlit návštěvu dezertem? Vsaďte na nepečené dobroty s ovocem nebo se nechte zlákat na opilé dezerty!
Připravujete hrníčkové koláče? Jaké jsou vaše nejoblíbenější?