Článek
Ačkoliv dát k masu připravenému v kuchyni na pánvi jen pečivo vás nejspíš napadne jen opravdu výjimečně, při grilování je to tak nějak zažité. A přitom je to taková škoda! Už jsme vás naučili, jak k burgeru upéct skvělé domácí housky, teď už jen stačí připravit ke steakům tenhle vynikající salát. A je to italsky jednoduché!
Lehký bramborový salát s pistáciemi
Na 4 porce potřebujete: 10–12 malých brambor varného typu A, sůl a hrubě mletý pepř, 100 g pistácií (nebo 150 g nevyloupaných), 2 šalotky, 2 lžíce nasekaných bylinek a asi 150 ml nefiltrovaného olivového oleje
Postup: Brambory uvařte v osolené vodě ve slupce. Mezitím vyloupejte a nahrubo nasekejte pistácie. Šalotku nasekejte najemno. Bylinky zvolte podle dostupnosti a chuti – skvělá je šalvěj, plocholistá petržel i kudrnka a tymián. Nasekejte najemno.
Uvařené brambory slijte a nechte chvilku zchladnout. Pak je ještě horké oloupejte a nakrájejte na kousky. Zalijte asi 100 ml olivového oleje a promíchejte. Horké brambory do sebe olej nasáknou, se studenými už takového efektu nedosáhnete. Přidejte pistácie, šalotku a bylinky a promíchejte. Dochuťte solí a hrubě mletým pepřem a podle potřeby ještě přidejte olej. Podávejte při pokojové teplotě.
Související články
Bramborový salát je klasikou české kuchyně. Dopřáváte si v létě klasický majonézový, nebo volíte lehčí verze? Podělte se s námi o svoje recepty!