Článek
Postup
01.
Vhodnou sklenici, ideálně na víno, nejprve naplňte ledem. Čím větší kostky ledu, tím lépe – pomaleji tají. Jinak totiž ředí drink vodou, což je jedině na škodu.
02.
Poté odměřte 60 ml italského šumivého vína. Výrobci aperolu doporučují Cinzano ProSpritz, ale vedle nešlápnete s jakýmkoli dobrým Prosecco Spumante, nikoli Frizzante.
03.
Poté krouživým pohybem ve směru hodinových ručiček nalijte 60 ml aperolu, tedy stejné množství jako vína. Chuť je pak plnější a výraznější. Na závěr přidejte maximálně 30 ml silně perlivé vody či sody. Tady se často chybuje. V Česku stále milujeme kvantitu nad kvalitou, a tak lidé často nalévají větší množství pro efekt plnější sklenice.
04.
V poslední fázi jen jednou promíchejte dlouhou lžičkou od spodu nahoru a ozdobte plátkem pomeranče, který umístěte dovnitř drinku, ne na sklenici. Servírujte bez brčka, tak totiž budete mít z aperol spritzu lepší zážitek obohacený i o vůni.
Nebo snad držíte suchej únor? Pokud ano, podívejte se, co se stane s vaším tělem, když přestanete pít alkohol.