Omeťte pyl z grilu a rozpalte ho! Noci už začínají být teplé natolik, abyste mohli posedět venku a dopřát si k tomu i něco dobrého na zub. A tady je pár tipů, které vám grilování usnadní a vylepší.
Článek
Je jedno, jestli milujete víc grilovanou zeleninu, nebo pořádný kus masa. Hledali jsme takové tipy, které vyhoví každému, ať hledáte ještě lepší gril, příslušenství, nebo možnosti, jak pokrmy dochutit.
Na trhu se objevují stále nové modely, které umožní připravovat pokrmy zdravějším způsobem nebo dovedou maximálně ušetřit práci. „V oblibě jsou stále větší a stále kvalitnější grily. Grilování je totiž bráno jako zábava a společenská událost, při které se setkávají přátelé i rodiny, kdy si užívají pohody a mohou k tomu i něco dobrého sníst,“ říká Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datartu.
Hodně lidí si chce grilovací sezonu prodloužit, takže volí stolní elektrické grily, které lze v zimě použít i doma. „Elektrické grily jsou bezpečné, jednoduché na obsluhu. Měly by mít termostat pro kontrolu a udržení stálé teploty, grilovací plocha by měla být z nepřilnavého materiálu, měla by jít sejmout a dát do myčky. Velmi se hodí i miska pro zachycení odkapávající šťávy,“ radí produktový specialista Euronics Tomáš Zezula. Elektrické grily mají stále častěji i kamennou či terakotovou desku, kde lze grilovat i bez použití tuku a lze na ní krájet nožem. Kromě elektrického si můžete pořídit i bezkouřový gril.
Láká vás plynový gril? Hodí se i na větší kusy masa. „Díky poměrně přesné a rychlé regulaci teploty, v ideálním případě u každého hořáku samostatně, můžete připravovat maso i zeleninu na každé polovině grilu samostatně. Vyberte takový, kde tuk a šťáva odkapávají na misku s vodou, čímž se ochladí a neodpařují zpět do grilovaného pokrmu,“ doplňuje produktový specialista Ondřej Solanský z e-shopu Kasa.
Grilování by měla být v první řadě zábava, nikoli otročina. A právě k usnadnění práce se hodí pár tipů – ať už jde ochranné rukavice, náčiní, koření na nakládání masa, nebo již hotové klobásky či sýry, které můžete hodit na gril a mít hotovo za pár minut.
Bez čeho byste si rodinné grilování nedovedli představit vy?