Článek
01.
Plátky masa jemně naklepejte klouby ruky a nařízněte okraje. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hluboké pánvi rozpalte sádlo. Na talíř nasypte hladkou moukou a smíchejte ji se špetkou pepře a soli. V mouce obalte maso, přebytečnou oklepejte a klaďte do rozpáleného tuku. Maso opečte z obou stran dohněda a vyjměte.
02.
Do uvolněné pánve vsypte cibuli a opečte do světle hnědé barvy. Přidejte prolisovaný česnek, lžíci cukru, rajský protlak a vše krátce povařte. Podlijte vínem a z pánve seškrábněte a rozmíchejte všechny uvolněné přípečky. Nechte víno téměř odpařit a do pánve vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo. Přilijte vývar, přidejte snítku tymiánu a na velmi mírném plameni duste do měkka.
03.
Měkké maso vyjměte z pánve a omáčku propasírujte nebo rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s vařenými těstovinami.
Napadá vás ještě jiná příloha než těstoviny?