Hlavní obsah
4,0
(7)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Když posypete i jednoduchý zeleninový salát nastrouhaným sýrem, získá tím další rozměr. Jestli je to parmazán nebo jiný druh sýra, to už záleží na vaší chuti.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hlávka listového salátu
  • 4 ks rajčat
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce sterilované kukuřice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g tvrdého sýra
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 lžíce balzamikového octa
Článek

Postup

01.

Opraný salát natrhejte, rajčata a papriku pokrájejte na menší kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka. 

02.

Všechnu zeleninu promíchejte v míse s olejem a balzamikem, osolte a opepřete. Salát rozdělte na talířky a hustě posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.

Chcete pikantnější variantu? Udělejte si zeleninový salát s gnocchi a chilli.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 352,12 kJ
Bílkoviny52,79 g
Tuky68,93 g
Sacharidy53,18 g
Sůl5,92 g
SAFA31 g
Vláknina18,19 g
Cukry36,56 g

Načítám