Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Variací zeleninových salátů není nikdy dost. Vyzkoušejte květákový salát s okurkou a rajčetem. A klidně do něj přimíchejte i další zeleninu, kterou máte zrovna po ruce.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks květáku
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 3 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 30 g červené čekanky
Článek

Postup

01.

Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě téměř doměkka. Zchlaďte a nechte okapat. 

02.

Rajčata nakrájejte na měsíčky, okurku na půlkolečka a cibulku na tenká kolečka. 

03.

Pak vše promíchejte s nasekaným tymiánem, olivovým olejem, balzamikem a osolte. Podávejte doplněné listy červené čekanky nebo jinými salátovými listy.

Načítám