Článek
Postup
01.
Kvasnice rozdrobte do poloviny mléka, ve kterém jste rozmíchali klasický cukr. Když vyběhne kvásek, přidejte ho ke zbytku mléka, mouce, máslu, žloutkům i soli a vařečkou vypracujte hladké těsto. To nechte na teplém místě asi hodinu kynout.
02.
Těsto pak na pomoučeném vále rozválejte na tenký plát, který potřete rozšlehaným vejcem a posypte třtinovým cukrem, ořechy a skořicí. Plát srolujte a válec rozkrájejte na půl centimetru vysoké šneky.
03.
Šneky skládejte vedle sebe na plech s pečicím papírem. Pečte při 200 stupních asi 8–10 minut. Ještě horké šneky posypejte moučkovým cukrem.
Pokud nejste moc na sladké, vyzkoušet můžete variantu na slano, tedy z listového těsta se špenátem.