Hlavní obsah
3,2
(18)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Připomíná vám italská kuchyně bezstarostné léto? Pak musíte vyzkoušet tiramisu s malinami!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 ml mandlového likéru amaretto
  • 250 g mascarpone
  • 80 g cukru krupice
  • 2 ks vejce
  • 200 g bílé čokolády
  • 40 ks cukrářských piškotů
  • 2 hrsti malin
  • 1 lžíce kakaa
Článek

Postup

01.

Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte mascarpone, vyšlehané bílky a nakonec vmíchejte kousky nasekané bílé čokolády.

02.

Do mističek vyskládejte vrstvu piškotů, zlehka je pokapejte mandlovým likérem, posypte malinami a pomažte vrstvou krému. Postup ještě jednou opakujte, abyste mističky naplnili. Nejvrchnější vrstva musí být krém!

03.

Nakonec posypte kakaem (nebo opraženými mandlemi), nechte přes noc uležet, a můžete podávat! Samozřejmě to není pravé italské tiramisu tak, jak má být, ale chutná skvěle!

Pokud jste milovníkem tiramisu, zkuste i to citrónové.

Související témata:

Načítám