Článek
Z nějakého nevysvětlitelného důvodu věšíme každý rok na vánoční stromeček pěnové pusinky, které nikdo nejí. Jsou totiž příšerně sladké a hned po prvním skousnutí po nich začínají bolet zuby.
Její popis zní opravdu lákavě, co říkáte? Tak se na ty pusinky pojďme společně podívat pod lupou!

Díky rohlíkům nejsou tolik sladkéFoto: Mona Martinů
Na 3 plechy rohlíkových pusinek potřebujete: 50 dkg cukru moučka, 4 bílky, 10 dkg mletých ořechů, 5 rohlíků, šťávu a kůru z jednoho citronu
Postup:Nejprve z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do něj postupně zamíchejte cukr (pokud dáte o 10–15 dkg méně, pusinky budou stále ještě držet u sebe), přimíchejte citronovou šťávu a kůru.
Rohlíky (nejlépe den staré) nakrájejte na drobné kostičky nebo je rozemelte na robotu a opatrně je spolu s ořechy přimíchejte do směsi.

Rohlíky nakrájejte na drobné kostičkyFoto: Mona Martinů
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí lžíce na něm tvořte malé hrudky (pusinky). Vložte do mírně předehřáté trouby (na 150 stupňů Celsia) a pečte, dokud se špičky pusinek nezbarví dorůžova. To je vše!

Pusinky tvořte lžícíFoto: Mona Martinů
Dobrou chuť vám přeje Michal i babča Mariel. A budu rád, když přijdete i zítra, protože je na řadě další čtenářský recept. Pochutnáme si na nepečené kokosové roládě od Míly!