Článek
Postup
01.
Ze surovin na těsto vypracujte hladkou hmotu a nechte ji asi 2 hodiny odpočinout v lednici. Vál posypte hladkou moukou a vyválejte na něm asi 2 mm silné těsto. Z něj vykrajujte kolečka (nebo osmiúhelníky, podle nálady a také toho, jaké vykrajovátko máte doma) a ta potom pokládejte na plech na pečicí papír.
02.
Pak vyšlehejte v míse sníh z bílků, přidejte mleté ořechy a cukr, důkladně hmotu promíchejte a navlhčenými prsty ji vršte na připravená kolečka – právě proto je dobré si vedle plechu dát hrneček s vodou, do kterého můžete průběžně prsty namáčet. Navrch lehce zamáčkněte celý lískový oříšek, vložte do trouby vyhřáté na 175 °C a pečte asi 7–10 minut dozlatova.
DALŠÍ TIPY NA CUKROVÍ
Jaké oříškové cukroví nikdy nesmí chybět na vašem vánočním stole?