Hlavní obsah
4,0
(9)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte klobásu spojenou pouze s papírovým táckem, chlebem a hořčicí? Chyba! V dnešním receptu vám ukážeme, že může být v jídle dokonalou ingrediencí! Zkusíte s námi mexický klobásový guláš?

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 nožky pikantní klobásy
  • 1 ks cibule
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 ks chilli papričky
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce paprik
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 2 bochníky chleba
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno, klobásu na kolečka. V hrnci rozpalte olej, vložte na něj cibuli a chvíli opékejte, dokud cibulka nechytne zlatavou barvu. Pak přihoďte klobásu a společně opékejte asi 3 minuty.

02.

Když klobása pustí trochu tuku, vsypte červenou papriku, přidejte nasekanou chilli papričku a obsah obou plechovek s fazolemi.

03.

Počkejte, dokud směs nezačne probublávat, pak vlijte vývar a za občasného míchání vařte asi 10 minut. Guláš se trochu zredukuje a zhoustne.

04.

Nakonec osolte a opepřete podle chuti a vsypte hrst koriandru. Podávejte ve vydlabaném chlebovém bochníku, posypané koriandrem, chilli papričkou nebo cibulí.

Pokud dáváte přednost české kuchyni před tou mexickou, připravte si vinnou klobásu s glazovanými cibulkami.

Související témata:

Načítám