Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno, klobásu na kolečka. V hrnci rozpalte olej, vložte na něj cibuli a chvíli opékejte, dokud cibulka nechytne zlatavou barvu. Pak přihoďte klobásu a společně opékejte asi 3 minuty.
02.
Když klobása pustí trochu tuku, vsypte červenou papriku, přidejte nasekanou chilli papričku a obsah obou plechovek s fazolemi.
03.
Počkejte, dokud směs nezačne probublávat, pak vlijte vývar a za občasného míchání vařte asi 10 minut. Guláš se trochu zredukuje a zhoustne.
04.
Nakonec osolte a opepřete podle chuti a vsypte hrst koriandru. Podávejte ve vydlabaném chlebovém bochníku, posypané koriandrem, chilli papričkou nebo cibulí.
Pokud dáváte přednost české kuchyni před tou mexickou, připravte si vinnou klobásu s glazovanými cibulkami.