Článek
Postup
01.
Nejprve smíchejte sůl a všechno koření: papriku, římský kmín, chilli podle chuti a čerstvě mletý pepř. Jednu a půl lžíce této směsi smíchejte s prolisovaným česnekem, olejem a potřete s ní očištěné kuře. To pak z obou stran (začněte kůží dolů) opečte na hluboké pánvi, která smí do trouby, a vyndejte stranou.
02.
Na výpeku nechte změknout najemno nakrájenou cibuli, přidejte k ní proužky papriky, ještě chvilku smažte a zasypte rýží.
03.
Přidejte zbylou kořenící směs, pasírovaná rajčata, kukuřici, fazole a jeden a půl hrnku vody. Pořádně promíchejte, navrch vraťte kuře (kůží nahoru), překryjte alobalem a pečte 30 minut při 180° Celsia.
04.
Poté alobal sundejte a ještě asi 15 minut dopékejte, až je rýže měkká a kuře pěkně opečené. Podávejte pokapané limetkovou šťávou a posypané koriandrem.
Další způsob, jak nezašpinit příliš nádobí, je krůtí chilli con carne.