Článek
Postup
01.
Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a smažte na oleji, až zprůhlední. Osolte a do hrnce přidejte omytou červenou papriku nakrájenou na menší kostičky a prolisovaný česnek. Ještě chvíli smažte.
02.
Hrnec částečně odtáhněte z ohně a přidejte všechno sypké koření (množství chilli odhadněte podle síly, přidat můžete vždy). Koření v základu dobře rozmíchejte, vraťte na oheň a přilijte vývar a rajčatové pyré. Vsypte dvě lžičky hnědého cukru a povařte asi půl hodiny.
03.
Základ na polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Když vám nevadí kousky zeleniny, tenhle krok můžete vynechat, rozmixováním se ale polévka zahustí a zjemní.
NĚKDO TO RÁD OSTRÉ
04.
Fazole z plechovky sceďte a pořádně propláchněte studenou vodou. Spolu s kukuřicí přidejte k základu a ještě asi pět minut povařte.
05.
Při podávání připravte na stůl mističky s tortillovými chipsy, strouhaným sýrem a papričkami jalapeňos – ať si polévku každý upraví podle svého. Uvidíte, že na maso si nikdo nevzpomene.