Hlavní obsah
3,5
(24)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Luštěniny můžeme s klidem označit za dnes tak oslavované superpotraviny – jsou velmi zdravé, obsahují spoustu bílkovin, takže není třeba přidávat maso, a navíc nijak nezatíží rodinný rozpočet. Ochutnejte fazolovou polévku!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Polévka
  • 1 ks červené cibule
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 l vody
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky limetkové šťávy
Na dokončení
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 lžíce zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Cibuli a papriku nakrájejte a doměkka opečte na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku a nechte chvilku rozvonět.

02.

Vmíchejte fazole, půl litru vody, osolte, opepřete a asi 10 minut povařte. Poté tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, dochuťte limetkovou šťávou a dozdobte kousky rajčat, koriandrem a zakysanou smetanou.

Máte rádi mexickou kuchyni? Upečte si podle ní kuře s rýží.

Související témata:

Načítám