Článek
Postup
01.
V jedné míse si smíchejte prosátou mouku s jedlou sodou a kořením. V druhé lehce prošlehejte vejce, přidejte rozpuštěné máslo a třtinový cukr, prošlehejte a přilijte podmáslí.
02.
Suchou směs smíchejte s tekutou a vmíchejte nahrubo nasekané mandle.
03.
Muffinové košíčky plňte asi do dvou třetin a pečte 15 až 20 minut při 180 stupních.
04.
Mezitím si připravte krém a mandle na ozdobu: změklé máslo v misce nejdřív prošlehejte samotné, a až poté přidejte krémový sýr. Když se krém propojí, postupně za stálého šlehání přisypávejte moučkový cukr. Cukru můžete přidat či ubrat podle vlastní chuti a hotový krém dejte vychladit do lednice.
05.
Plech vyložte pečicím papírem. Do malého hrnečku nasypte cukr a za stálého míchání ho nechte rozpustit na zlatavý karamel. Můžete ho ochutit špetkou skořice. Když má karamel správnou barvu, vypněte plotýnku, do hrnce přisypte mandle, rychle promíchejte, aby se obalily v karamelu a vylijte je na pečicí papír. Nechte zatuhnout, a pak nasekejte ostrým nožem nahrubo.
06.
Upečené a vychladlé muffiny zdobte krémem. Není potřeba žádná speciální zdobička ani stěrka, můžete je krémem jen tak potřít pomocí nože. Nakonec je posypejte nasekanými mandlemi.