Hlavní obsah
4,2
(6)

Zbývá vám pravidelně uvařená rýže, a pak nevíte, co s ní? Jakmile z ní jednou připravíte voňavý banánový pudink , už jí budete vařit víc i naschvál!

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2,5 hrnku rýže
  • 1 sklenička mléka
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 4 hlavičky hřebíčku
  • 2 ks skořice
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 ks banánu
  • 1/2 ks citronu
Článek

01.

Uvařenou rýži zalijte takovým množstvím mléka, aby byla ponořená, přidejte cukr podle chuti (čím zralejší banány máte, tím méně cukru je potřeba), koření (badyán, hřebíček a skořici), špetku soli, kousky banánů a citronovou šťávu a chvilku povařte.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

02.

Když pudink mírně zhoustne, vyjměte koření a rozmixujte dohladka. Podávejte teplé nebo studené jako sytý dezert, snídani či svačinu.

Související témata:

Načítám