Článek
Postup
01.
Suché ingredience na těsto smíchejte ve velké míse.

Nebojte se měření na hrnky a lžíce: ušetří vám to čas, a recept funguje perfektně i bez přesnosti na gramyFoto: Jakub Jurdič
02.
Máslo nakrájejte na menší kousky a přidejte ke směsi. Tu rychle, ale dobře propracujte – nesmí v ní zůstat velké kusy másla.

Nejlepší pomůckou na přípravu těsta jsou vaše vlastní ruce :-)Foto: Jakub Jurdič
03.
Přidejte ledovou vodu a vypracujte hladké těsto.

Voda do těsta by měla být opravdu ledováFoto: Jakub Jurdič
04.
Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočívat minimálně 3–4 hodiny v chladu.

Hotové těsto zabalte do fólie a nechte v chladu odležetFoto: Jakub Jurdič
05.
Na náplň smíchejte mleté mandle, cukr, mouku, skořici a sůl.

Mandlová náplň voní po skořici...Foto: Jakub Jurdič
06.
V druhé míse rozmixujte máslo s vejci, přidejte k mandlové směsi a dobře promíchejte. Troubu si rozehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte podle formy, ve které budete galetku péct, ale přidejte mu v průměru ještě asi 3 cm, které budete zahýbat dovnitř.

K mandlové směsi přidejte máslo ušlehané s vejci a dobře propracujteFoto: Jakub Jurdič
07.
Formu si vyložte pečicím papírem a těsto na něj přesuňte. Potřete těsto náplní a poklaďte na něj ostružiny.

Na okrajích si nechte asi 3 cm těsta navíc, abyste je mohli přehnout dovnitřFoto: Jakub Jurdič
08.
Okraje těsta založte dovnitř a potřete je rozšlehaným vejcem.

Okraje těsta přehněte dovnitř a potřete je rozšlehaným vajíčkemFoto: Jakub Jurdič
09.
Nakonec celou galetku pocukrujte. Pečte asi 45 minut do zezlátnutí.

Nakonec celou galetku pocukrujteFoto: Jakub Jurdič