Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
02.
V míse metlou nebo ručním šlehačem našlehejte vejce a přimíchejte smetanu s bylinkovým sýrem. Osolte, opepřete a znovu dobře prošlehejte.
03.
Z rajčat odřízněte „pokličku“ a vydlabejte zrníčka a dužinu tak, aby vám zbyly duté mističky.
04.
Plátky šunky srolujte nebo nakrájejte na kousky (první varianta vypadá efektněji, druhá se lépe jí) a vložte do rajčat.
05.
Rajčata dejte do středu kokotek nebo malých zapékacích mističek, opatrně zalejte našlehanými vejci a zasypte strouhaným sýrem.
06.
Vložte do trouby a pečte asi 20 minut dozlatova. Dozdobte třeba petrželkou a podávejte s pečivem.
Co říkáte, zkusíte náš recept?