Článek
Postup
01.
Slaninu nakrájejte na kostičky, sýr nastrouhejte najemno a prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva.
02.
Vejce rozkvedlejte v mléce.
03.
Mouku s vaječnou směsí smíchejte, přidejte olivový olej a metličkou či ručním šlehačem dobře vyšlehejte.
04.
Poté do těsta vmíchejte sýr, slaninu a propláchnuté olivy.
05.
Osolte a opepřete. Soli stačí málo, slanina, olivy i sýr jsou slané dost!
06.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou nebo strouhankou. Pečte 15 minut při 200 stupních, pak teplotu snižte na 170 a pečte dalších 25–30 minut dozlatova.
07.
Chlebíček nechte krátce vychladnout, vyjměte z formy a nakrájejte na plátky, které můžete ještě rozdělit na 4 díly a podávat je jako jednohubky.
Tip: Do chlebíčku můžete použít různé druhy oliv, šunku, sušená rajčata, bylinky, kostičky fety, ořechy…