Hlavní obsah
3,0
(400)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Vylepšete klasiku v podobě drobenkových koláčů mandlemi. V drobence budou krásně křupat. Vláčnost pak dodá koláči náplň z ricotty.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
30 cm průměr formy
Na těsto
  • 150 g špaldová mouka
  • 120 g mandlí
  • 130 g másla
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 ks žloutků
Na náplň
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g ricotty
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 ks vejce
  • citronová kůra
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
Na drobenku
  • 70 g mletých mandlí
  • 30 g hrubé mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 ks žloutků
  • 50 g másla
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypte mouku, mleté mandle, přidejte pokrájené máslo, žloutky, citronovou kůru a cukr. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto vyválejte na placku o něco větší, než je forma. 

02.

Těsto přeneste do formy, vytvarujte okraje a přebytečné těsto zahněte nebo odřízněte. Formu s těstem pak dejte do chladu. 

03.

Mezitím dejte do mísy tvaroh a ricottu. Přidejte vejce, třtinový cukr a vše důkladně prošlehejte. Nakonec vmíchejte lístky tymiánu a citronovou kůru. Meruňky zbavte pecek. 

04.

Na drobenku nasypte do mísy nahrubo mleté mandle, mouku,  máslo, žloutek a cukr. Pomocí prstů propracujte, aby vznikla drobivá směs. 

05.

Na vychladlé těsto naneste krém s ricottou. Uhlaďte ho a navrch dejte meruňky. Nakonec koláč posypte drobenkou. 

06.

Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 až 35 minut. Po vychladnutí koláč nakrájejte. 

Související témata:

Načítám