Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte mouku, mleté mandle, přidejte pokrájené máslo, žloutky, citronovou kůru a cukr. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto vyválejte na placku o něco větší, než je forma.
02.
Těsto přeneste do formy, vytvarujte okraje a přebytečné těsto zahněte nebo odřízněte. Formu s těstem pak dejte do chladu.
03.
Mezitím dejte do mísy tvaroh a ricottu. Přidejte vejce, třtinový cukr a vše důkladně prošlehejte. Nakonec vmíchejte lístky tymiánu a citronovou kůru. Meruňky zbavte pecek.
04.
Na drobenku nasypte do mísy nahrubo mleté mandle, mouku, máslo, žloutek a cukr. Pomocí prstů propracujte, aby vznikla drobivá směs.
05.
Na vychladlé těsto naneste krém s ricottou. Uhlaďte ho a navrch dejte meruňky. Nakonec koláč posypte drobenkou.
06.
Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 až 35 minut. Po vychladnutí koláč nakrájejte.