Článek
Postup
01.
Nejdříve si připravte tvarohovou náplň. Do misky vložte tvaroh, přidejte vejce a cukr a důkladně promíchejte. Nechte chvíli stranou a připravte těsto.
02.
Do větší mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kefír. Je-li těsto moc husté, můžete dávku kefíru zvýšit.
KEFÍR ČESKÉ KUCHAŘKY MILUJÍ
03.
Hotové těsto nalijte na vymazaný či pečicím papírem vyložený plech. Lžící přidávejte hromádky tvarohu a nakonec koláč pokryjte meruňkami a třešněmi. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půlhodinku. Po vychladnutí nakrájejte na řezy.
Tip: Ovoce použijte podle chuti a sezony, v zimě se hodí i kompot.
Máte rádi bleskové moučníky? Nic v chuti, jednoduchosti ani rychlosti nepředčí hrnkový kefírový koláč s kakaem. A jestli rádi pečete s kefírem, vyzkoušejte parádní kremrole z kefírového těsta.