Článek
Postup:
01.
Meruňky přelijte vroucí vodou (pro raw variantu použijte vodu studenou a nechte je nabobtnat do druhého dne), nechte asi 15 minut odležet a poté sceďte.
02.
Meruňky rozmixujte spolu s kokosem, citronovou šťávou, kurkumou, čerstvým strouhaným zázvorem, vanilkou, solí a javorovým sirupem či medem na hladkou pastu. Podle chuti přidejte sladidlo nebo koření a kdyby se hmota příliš lepila, vmíchejte ještě trochu kokosu. V opačném případě přitvrďte na sirupu nebo meruňkách.
03.
Hmotu nechte alespoň 2 hodiny v chladu odležet a poté z ní tvarujte malé kuličky, které můžete ještě obalit v kokosu.
Podle vánoční tradice má být na stole 7 druhů cukroví. Klasickou jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky.
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?