Článek
Postup
01.
Začněte korpusem – žloutky vyšlehejte s cukrem a z bílků vytvořte tuhý sníh. Poté ke žloutkům přidejte mouku s práškem do pečiva, olej, vodu a nakonec i sníh.
02.
Hladké těsto nalijte na plech s pečicím papírem. Piškot pečte při 180 stupních Celsia 12–15 minut. Když vychladne, připravte náplň.
03.
Vyšlehanou smetanu smíchejte se zakysankou, jogurtem, vanilkovým cukrem a pokrájenými meruňkami. Krém pak přimíchejte k želatinovému ztužovači, který jste připravili dle návodu na obalu.
04.
Náplní pokryjte upečený piškot, vršek rychle ozdobte rozpuštěnou čokoládou (krém rychle tuhne), řezy nechte zchladit, a můžete podávat!
Z meruněk můžete také připravit báječné knedlíky s marcipánem.