Článek
Postup
01.
Základem jsou dobře uzrálé až přezrálé meruňky. Ty vypeckujte před vložením do těsta.
02.
Těsto připravíte ze dvou lžic měkkého tvarohu, hrnečku špaldové mouky a jednoho vajíčka. Přisypete lžičku třtinového cukru a špetku soli. Do vnitřku meruněk pro labužníky doporučuji nasypat trochu vanilkového cukru.
03.
Pak už jen zbývá hezky zabalit meruňky do hotového těsta, v dlaních udělat pěkné kuličky, a jakmile vám osolená voda začne vřít, stačí vhodit a počkat, dokud nevyplavou na povrch (pak jsou hotové). Před servírováním si nastrouhejte najemno tvrdý tvaroh, posypejte jimi uvařené knedlíky, přidejte malinký kousek rozehřátého másla a trochu třtinového cukru.
Přečtěte si náš článek, co meruňky dokážou nejen v kuchyni.