Článek
Postup
01.
Meruňky dejte do rendlíku, přidejte k nim cukr a lístky rozmarýnu a na mírném ohni nechte směs probublávat, až se ovoce rozvaří.
02.
Mezitím v míse prošlehejte tvaroh se zakysanou smetanou. Rozvařené meruňky nechte vychladnout a postupně je zašlehejte do připravené tvarohové směsi.
03.
Hotovou směs přendejte do nerezové vaničky nebo mísy. Vložte ji do mrazáku a po dvou hodinkách zmrzlinu opatrně vidličkou promíchejte. Vraťte zpět do mrazáku a postup po hodině zopakujte. Pak nechte zmrzlinu mrazit další dvě hodiny a podávejte.
04.
Zmrzlinu můžete servírovat v kornoutku nebo ji dávat mezi dvě sušenky.
Tip: Z takto připravené směsi chutnají skvěle i domácí nanuky – před podáváním je můžete přelít hořkou čokoládou.
Máte rádi mražené pochoutky? Tady je recept na 7× domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Je levná, tvořítka doma určitě najdete a můžete si vybrat, zda si vyrobíte osvěžení bez smetany, bez cukru nebo třeba jen z čistého ovoce.