Hlavní obsah
5,0
(7)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Parné léto, k němu neodmyslitelně patří šťavnaté vodní melouny. Skvěle ochladí i jen tak nakrájené na plátky, ale my jsme pro vás připravili něco lepšího. Melounové nanuky!

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 nanuků
  • 1,5 hrnku melounu
  • 1 hrst čokoládové posypky
  • 2 ks kiwi
Článek

Postup

01.

Melounovou dužinu rozmixujte, odstraňte z ní zrníčka a naplňte do tvořítek na nanuky (nebo malých kelímků od jogurtu). Nahoře nechte asi centimetr volného místa na zelenou vrstvu. Do každého nanuku vhoďte několik čokofloků nebo kousků nasekané čokolády a dejte zamrazit.

02.

Když je melounová vrstva skoro tuhá, přidejte na každý nanuk vrstvičku rozmixovaného kiwi, zapíchněte špejli a nechte v mrazáku úplně zatuhnout. Před podáváním formičky opláchněte vlažnou vodou, aby šly snáze vyndat.

Tip

Dobře zralé ovoce není ani třeba přislazovat, ale kdo má rád sladší, může k ovoci přidat trochu medu nebo sirupu z 50 ml vody a 2 lžic cukru krupice, které spolu svařte.

Máte radši smetanové osvěžení? Připravte si jogurtové nanuky s lesním ovocem.

Související témata:

Načítám