Článek
Postup
01.
Melounovou dužinu rozmixujte, odstraňte z ní zrníčka a naplňte do tvořítek na nanuky (nebo malých kelímků od jogurtu). Nahoře nechte asi centimetr volného místa na zelenou vrstvu. Do každého nanuku vhoďte několik čokofloků nebo kousků nasekané čokolády a dejte zamrazit.
02.
Když je melounová vrstva skoro tuhá, přidejte na každý nanuk vrstvičku rozmixovaného kiwi, zapíchněte špejli a nechte v mrazáku úplně zatuhnout. Před podáváním formičky opláchněte vlažnou vodou, aby šly snáze vyndat.
Tip
Dobře zralé ovoce není ani třeba přislazovat, ale kdo má rád sladší, může k ovoci přidat trochu medu nebo sirupu z 50 ml vody a 2 lžic cukru krupice, které spolu svařte.
Máte radši smetanové osvěžení? Připravte si jogurtové nanuky s lesním ovocem.