Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: melouny Bouquet

Foto: melouny Bouquet

Také milujete melouny a nemůžete se dočkat až zase dorazí, jako každý rok, na pulty obchodů a stánků s ovocem? Až se vám podaří ulovit pořádný zralý kousek, vyzkoušejte z něj polévku gazpacho. Nebudete litovat!

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks rajčat
  • 350 g melounu
  • 1/2 stroužku česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 trochu cukru
  • 1/2 ks dýně
  • 1/2 ks okurky
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžičky sherry
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Na pánvi orestujte na olivovém oleji česnek, pokrájená rajčata a bazalku.

02.

Orestovanou zeleninu dejte do hrnce, kam už jste si připravili na kousky nakrájenou dýni a salátovou okurku. Přidejte ocet, hořčici, zbytek oleje a meloun zbavený peciček, promíchejte a vše nechte asi 10 minut odpočinout.

03.

Nakonec směs rozmixujte ponorným mixérem a dosolte podle chuti. Podávejte ozdobené bazalkou.

A že neznáte ani to klasické zeleninové? V tom případě vyzkoušejte gazpacho podle Jany.

Načítám