Článek
Postup
01.
Máslo zahřejte a rozpusťte v něm med. Ručním šlehačem poté k základu přidejte postupně cukr, vejce a mouku smíchanou s jedlou sodou. Pokud bude těsto příliš tuhé, zřeďte ho trochou mléka.
02.
Těsto nalijte na dva plechy vyložené pečicím papírem, dobře rozetřete a pečte dozlatova při 160 stupních Celsia asi 6 minut. Pláty nechte vychladnout, překrojte je na půl a strany seřízněte tak, abyste ze všech plátů vytvořili stejně velké obdélníky.
03.
Z mléka a krupičky uvařte kaši, přidejte cukr, zamíchejte a nechte zchladnout. Poté přidejte půl plechovky nevařeného salka a zašlehejte máslo. Všechny čtyři pláty potřete krémem, navrstvěte je na sebe a vršek ještě posypte směsí ořechů a rozdrcených odkrojků. Nechte odpočinout asi hodinu v lednici (ideálně zabalené do potravinářské fólie) a podávejte.
A už jste zkoušeli čokoládový medovník? Upečte si ho, do druhého dne rozhodně nevydrží.