Článek
Postup
01.
Do středního hrnce nalijte kvalitní červené víno, přidejte koření a víno přiveďte k varu. Hned ovšem stáhněte na minimum.
02.
Do hrnečku dejte med (můžete nahradit i medovinou), který před tím nechte ohřát na topení nebo ve vodní lázni tak, aby se roztekl a zároveň se nahřál hrneček.
03.
Pak ho zalijte horkým svařeným vínem s kořením. Rozhodně ale med nevařte spolu s vínem. Přestože by vám to usnadnilo práci, med by ztratil své cenné látky. Každý hrneček ozdobte na závěr kolečkem pomeranče.
Tip: Tip: Aby se vám při svařování červeného vína odpařovalo co nejméně alkoholu, přidejte do něj lžičku klasického másla. To sice vytvoří na hotovém svařáku trochu mastná oka, ale máte záruku, že tak se pozná poctivá příprava.
Zjemnit chuť pomůže i instantní sirup do svařáku, který si připravíte doma.