Článek
Postup
01.
Perník (stejně dobře můžete použít i upečené odřezky z perníčků nebo medové pláty, které koupíte ve větších supermarketech či upečete podle receptu na domácí medovník) rozmixujte, smíchejte s karamelizovaným mlékem a dejte do druhého dne (nebo alespoň na dvě hodiny) do lednice, aby se drobečky nasákly.
02.
Poté z hmoty tvarujte malé kuličky a obalujte je v mletých vlašských ořeších, kokosu nebo třeba kakau.
RECEPTY NA VÁNOČNÍ CUKROVÍ I JINÉ PEČENÍ
Podle vánoční tradice má být na stole 7 druhů cukroví. Klasickou jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky.
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?