Článek
Nechce se vám připravovat domácí medovník a máte chuť na sladký medový moučník? Vyzkoušejte tyto sváteční řezy – výsledek rozhodně stojí za to.
Postup
01.
Do mísy prosejte obě mouky. Přidejte cukr, sodu, rozšlehaná vejce, med, pokrájené změklé máslo a mléko. Vše důkladně propracujte, aby vzniklo hladké těsto. Pak ho rozdělte na dva díly. Z každého vyválejte placku na velikost plechu.
02.
Jeden plát těsta položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 až 18 minut dorůžova v troubě předehřáté na 160 °C.
03.
04.
I druhý plát položte na plech, naneste na něj ořechovou směs, rozetřete a dejte péct na 15 až 18 minut do trouby předehřáté na 160 °C.
05.
Mezitím si připravte krém na náplň. Do rendlíku nalijte mléko, přidejte cukr, škrob a mouku. Uvařte hustou kaši a nechte ji vychladnout. Pak do ní zašlehejte změklé máslo.
06.
Na první plát těsta naneste krém a opatrně na něj přeneste upečený plát s ořechy. Koláč nechte rozležet do druhého dne a pak nakrájejte na řezy.
Máte rádi neobyčejnou vůni, kterou jídlům a nápojům dodává med? Bude vám chutnat medová bábovka s ořechy a kořením a svařák s medem. Anebo vyzkoušíte skvělý recept na medový chléb?