Článek
Postup
01.
Oddělte žloutky od bílků. Do mísy ke žloutkům přidejte cukr, změklé máslo a ušlehejte do pěny.
02.
Do směsi přidejte nadrcené hřebíčky, skořici, najemno nastrouhanou kůru z citronu, rum, rozehřátý med a rozdrobené droždí. Vše důkladně prošlehejte.
03.
Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a oba druhy ořechů. Opatrně prošlehejte.
04.
Nakonec do těsta vmíchejte dotuha ušlehaný sníh z bílků. Formu na bábovku vymažte a vysypte moukou.
05.
Těsto nalijte do formy a vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte ji 50 až 60 minut.
Víte, jak na to, aby se vám bábovka vždycky povedla?