Článek
Lehké smetanové omáčky se skvěle hodí ke kuřecímu masu. K jejich přípravě stačí chvilka. Ještě dokonalejší jsou pak, když je zjemníte kvalitním bílým vínem.
Kuřecí prsa v medovo-hořčičné omáčce
Na 4 porce budete potřebovat: 800 g kuřecích prsních řízků, 400 ml smetany (30 %), 1 lžíci medu, 1 lžíci dijonské hořčice, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžičku najemno nastrouhané citronové kůry
Postup:Kuřecí maso opláchněte, osušte a naklepejte. Pak ho osolte, opepřete a na oleji opečte dozlatova. Maso pak z pánve vyjměte a k výpeku nalejte smetanu. Přidejte med, hořčici, citronovou kůru i šťávu a sušený tymián. Omáčku krátce povařte a vraťte do ní zpět maso. Prohřejte je a pak stáhněte pánev z ohně. Podávejte s rýží a zeleninovým salátem.
Tip: K tomuto pokrmu budou skvěle chutnat i v troubě pečené brambory, které stačí zakapat olejem a posypat bylinkami.
Kuřecí maso je křehoučké a nabízí tolik způsobů na zpracování. Zkuste pikantní karbanátky nebo lahodné závitky, ze kterých bude nadšená i vaše tchyně!