Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Kdo by v Česku nemiloval bramborový salát. Nebojte se tentokrát zaexperimentovat a vyzkoušejte místo osvědčené klasiky salát s matjesy. A využijte na to ty konzervované.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g brambor
  • 150 g matjesů v oleji
  • 80 g sterilovaných fazolek
  • 1 ks kyselých okurek
  • 1/2 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 3 lžičky plnotučné hořčice
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 ks tmavé bagety
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce, nechte je zchladnout a oloupejte je.

02.

Mezitím nakrájejte na malé kostičky matjesy, cibuli a kyselou okurku nasekejte najemno, přidejte sterilované fazole, přes krájecí kolečko nakrájenou uvařenou mrkev a stejně tak nakrájené uvařené brambory.

03.

Podle chuti a výraznosti přidejte hořčici a slunečnicový olej, opepřete (a pepřem v tomto případě nemusíte šetřit!), promíchejte a můžete podávat – jako přílohu i jako chutnou večeři s tmavou bagetou.

Jako další variantu s matjesy, vyzkoušejte dokonalý rybí salát s majonézou.

Související témata:

Načítám