Článek
Avokádo je plné zdravých tuků a vitaminů, proto by mělo mít své místo i ve vašem jídelníčku. Dnes si z tohoto ovoce připravíme guacamole, dip, který se skvěle hodí třeba ke kukuřičným nachos. Svezte se s námi na pikantní vlně i vy.
Mexické guacamole
Na 2 porce budete potřebovat: 1 avokádo, 1 malou červenou cibuli, hrst koriandru, šťávu z poloviny citronu, 1 chilli papričku, 10 cherry rajčat, 1 stroužek česneku, sůl, pepř. K podávání: kukuřičné nachos
Postup: Avokádo podélně rozřízněte, vyndejte z něj pecku a oloupejte je, pokud je tvrdší. Jestliže je měkké, lze je vydlabat i lžící. Poté je buď rozmačkejte vidličkou na hladkou kaši, nebo si můžete pomoci tyčovým mixérem. Následně k němu přidejte citronovou šťávu, špetku pepře a dvě špetky soli. Díky citronové šťávě avokádo nezoxiduje a ponechá si svou krásně zelenou barvu.
Červenou cibuli nakrájejte na malé kostičky, koriandr pokrájejte nahrubo, česnek prolisujte nebo nastrouhejte. Chilli papričku podélně překrojte, vyndejte z ní semínka a nakrájejte ji na jemno. Všechny suroviny přidejte k avokádu, promíchejte a ochutnejte, můžete případně ještě přisolit či přikořenit. Na čtvrtky pokrájená cherry rajčátka přidejte až těsně před podáváním.
Tip: Dip můžete servírovat buď s kukuřičnými nachos, nebo s čerstvou zeleninou nakrájenou na hranolky. Výborná je mrkev, paprika, řapíkatý celer i okurka.
Zamilovali jste si avokádo, ale nevíte, na jaký způsob je připravit? Vyzkoušejte krémovou polévku, nebo výborný tataráček z avokáda se sušenými rajčaty.