Hlavní obsah
2,9
(57)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kuličky z mletého masa milují děti i dospělí. My jsme je tentokrát okořenili i uzenou paprikou a přidali k nim paprikový dip. Jestli jej uděláte i s chilli nebo připravíte jeho jemnou verzi, to už necháme na vás.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 2 ks červené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky čerstvého oregana
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 2 ks vejce
  • 1 hrst strouhanky
  • 1 lžíce olivového oleje
K podávání
  • 4 ks pita chlebů
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 190 °C. Do mixéru dejte skořici, 1 lžičku uzené papriky, 1 na kousky nakrájenou očištěnou červenou papriku, 2 stroužky česneku a oregano. Vše rozmixujte. Dejte do mísy, přidejte mleté maso, vejce a podle potřeby i strouhanku. Rukama vypracujte hladkou hmotu, ze které v dlaních vytvořte kuličky. Ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem a v předehřáté troubě pečte asi 20 minut dozlatova. 

02.

Do mixéru přidejte druhou očištěnou papriku a zbylé koření a rozmixujte na salsu. Pokud máte rádi ostřejší jídlo, přidejte i červenou chilli papričku zbavenou jádřince.

03.

Kuličky podávejte s paprikovou salsou a pita chlebem.

Náš tip: Chcete-li mít salsu ještě jemnější, červenou papriku nejdřív vložte na 10 minut do trouby s kuličkami a předpečte ji. Pak ji vložte do sáčku, nechte chvíli zapařit, a oloupejte ji.

Jak podáváte masové kuličky u vás doma?

Načítám