Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 190 °C. Do mixéru dejte skořici, 1 lžičku uzené papriky, 1 na kousky nakrájenou očištěnou červenou papriku, 2 stroužky česneku a oregano. Vše rozmixujte. Dejte do mísy, přidejte mleté maso, vejce a podle potřeby i strouhanku. Rukama vypracujte hladkou hmotu, ze které v dlaních vytvořte kuličky. Ty klaďte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem a v předehřáté troubě pečte asi 20 minut dozlatova.
02.
Do mixéru přidejte druhou očištěnou papriku a zbylé koření a rozmixujte na salsu. Pokud máte rádi ostřejší jídlo, přidejte i červenou chilli papričku zbavenou jádřince.
03.
Kuličky podávejte s paprikovou salsou a pita chlebem.
Náš tip: Chcete-li mít salsu ještě jemnější, červenou papriku nejdřív vložte na 10 minut do trouby s kuličkami a předpečte ji. Pak ji vložte do sáčku, nechte chvíli zapařit, a oloupejte ji.
Jak podáváte masové kuličky u vás doma?