Článek
Postup
01.
Mleté maso smíchejte s koriandrem, chilli, garam masalou a utřeným stroužkem česneku a vypracujte hladké těsto. Vytvořte z něj kuličky a uložte do chladu. Všechny ingredience na omáčku si připravte, abyste je měli po ruce – přidávají se pak v rychlém sledu.
02.
V pánvi rozehřejte ghí (tedy přepuštěné máslo) a přidejte římský kmín a hořčicová semínka. Zprudka asi minutu pražte. Když koření začne „prskat“, přidejte kari listy (čerstvé nebo sušené) a chviličku restujte dál. Pak vložte nahrubo nakrájenou cibuli a restujte asi tři minuty, dokud nezměkne. Vmíchejte zázvor, koriandr, utřený česnek a chilli a cca minutu restujte, dokud se i toto koření nerozvoní. Úplně na závěr vmíchejte kurkumu a garam masalu a ještě minutku restujte. Tímto způsobem se každý druh koření opraží tak, jak potřebuje, a pustí do jídla maximum chutě a vůně.
03.
Ke směsi orestovaného koření vlijte z plechovky rajčata, přidejte vodu a přiveďte k varu. Do omáčky vložte masové kuličky, plotnu stáhněte na polovinu výkonu a pozvolna duste pod poklicí asi pět až sedm minut. Vmíchejte kokosové mléko a poduste ještě asi pět minut, dokud nejsou kuličky zcela hotové.
04.
Podávejte posypané čerstvým koriandrem. Jako příloha se hodí indický jogurtový chléb naan, pita chleba nebo dušená rýže.
Máte rádi mleté maso, ale nebaví vás vyrábět kuličky? Udělejte si sekanou s worcesterem nebo sekanou se svíčkovou a knedlíky.