Článek
Postup
01.
Maso promíchejte s na jemno pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, oreganem, paprikou, čerstvě mletým pepřem a malou lžičkou soli. Na pečicí papír tvořte namočenýma rukama malé kuličky a pečte, v předehřáté troubě, při 200 °C asi 25 minut.
02.
Vedle masa dejte rovnou nasucho péct i celé omyté papriky, které během pečení jednou otočte. Až ztmavnou, dejte je do misky a zabalte do sáčku, aby se zapařily a šly pak snadno oloupat.
03.
Mezitím si připravte omáčku: nasekané chilli a na jemno pokrájenou cibuli zpěňte na rozehřátém oleji, přidejte nasekaný česnek a sladkou papriku a po 15 vteřinách zalijte pasírovanými rajčaty. Zřeďte 250 ml vody, osolte, opepřete a nechte asi 15 minut probublávat. Na závěr do omáčky vmíchejte kousky oloupaných a vyjádřených paprik, rozmixujte ji tyčovým mixérem a nechte v ní prohřát upečené kuličky. Podávejte se špagetami.
Intenzivní chuť pečených paprik si vychutnáte i v receptech z článku Pečené papriky 3x jinak: Jako ajvar, polévka i nakládaná verze.