Článek
S tímto receptem zvládnete večeři raz dva. Než se vám uvaří těstoviny, už budete z pánve vytahovat masové kuličky a pod nosem vám zavoní skvělá rajčatová omáčka.
Masové kuličky se sýrem
Na 2 porce budete potřebovat:250 g mletého masa – mix hovězího a vepřového, čerstvě mletý pepř, 1 stroužek česneku, ½ lžičky provensálských bylinek, sůl, asi 50 g čedaru v celku, olej na smažení. Na rajčatovou omáčku: 1 cibuli, 1–2 lžíce olivového oleje, 400 g loupaných drcených rajčat, 2 velké hrsti baby špenátu, sůl, čerstvě mletý pepř
Postup:Mleté maso promíchejte s pepřem, drceným česnekem, bylinkami a solí. Z masa vyválejte mezi dlaněmi kuličky, do které vmáčkněte drobnou kostičku sýra. Kuličku umačkejte dohladka. Až vytvoříte zbytek masových kuliček, opékejte je pozvolna v pánvi na troše oleje ze všech stran dozlatova až dohněda. Bude to trvat asi 5–7 minut.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte rajčata, sůl a pepř a krátce provařte. Přidejte špenát a stáhněte z plotny. Promíchávejte a nechte špenát ovadnout.
Masové kuličky s rajčatovou omáčkou můžete podávat k uvařeným špagetám, kuskusu anebo třeba bulguru.
Už jste zkoušeli vegetariánskou verzi kuliček? Zkuste variaci sýrovou, která se bude hodit na jakoukoli party, anebo brokolicové kuličky.