Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pro milovníky masových kuliček je tu další skvělý recept na variaci s kozím sýrem uvnitř. Tak neváhejte a dejte se do vaření!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g hovězího mletého masa
  • 70 g plísňového kozího sýru
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
  • 1 lžíce másla
  • 150 g zeleného chřestu
Článek

Postup

01.

Mleté maso dochuťte solí a pepřem a vypracujte z něj pevnější hmotu. Možná bude potřeba přidat lžíci strouhanky.

02.

Poté si vždy vezměte část masového základu, rozprostřete ho v dlani jako placičku a do středu položte malý kousek sýru. Toto překvapení do placičky zabalte a tvořte tak malé kuličky o průměru 4 centimetry. Skládejte je do pekáčku a následně pečte v troubě asi 20 minut při 180 stupních Celsia.

03.

Chřest oloupejte. Nakrájejte ho na špalíčky dlouhé asi tři centimetry, a ty asi 10 minut převalujte na pánvi s rozpáleným máslem.

04.

Osolte a podávejte spolu s teplými kuličkami. Jedná se spíše o tip na pohoštění než večeři, ale kuličky jsou vynikající, takže by byla škoda, kdybyste si je nechali ujít!

Mleté maso můžete vyměnit za listové těsto a vzniknou vám kozí kuličky.

Související témata:

Načítám