Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia, dýni nakrájejte na kousky, osolte ji, opepřete, promíchejte se lžicí olivového oleje a dejte asi na 20 minut péct, dokud nezměkne.
02.
Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a zprudka ho na oleji orestujte v hluboké pánvi. Pak přidejte na osminky nakrájenou cibuli, nudličky paprik, kostičky cukety, pórku nebo lilku, růžičky brokolice. Vše restujte asi 3 minuty.
03.
Pak přidejte rajčatové pyré, přiklopte poklicí a duste asi 15 minut, dokud nebude všechna zelenina měkká, podle potřeby můžete směs trochu podlít vodou. Servírujte s bramborami a pečenou dýní. Kdo chce, může dýni vyměnit za sterilované artyčoky, které k masu na úplný závěr přimíchá.