Článek
Postup
01.
Máte vakuovanou předvařenou kukuřici? Pak přeskočte ke Kroku 2 (a klidně použijte víc než čtyři kousky, máslové omáčky na potírání je dost). Jsou-li klasy čerstvé, nejprve je v osolené vodě uvařte téměř doměkka – doba vaření záleží na její čerstvosti.
02.
Máslo rozpusťte a smíchejte s prolisovaným česnekem, šťávou a kůrou z půlky limetky, najemno nasekaným chilli a koriandrovými stonky (lístky nechte na ozdobu). Přidejte 1/2 lžičky soli a čerstvě mletý pepř. Místo koriandru se hodí i petržel či pažitka.
03.
Uvařené a usušené kukuřice ze všech stran na grilu opečte dozlatova, každé dvě minuty je otáčejte, celkově by jim mělo stačit 10 až 15 minut. Na závěr horké kukuřice potřete ochuceným máslem, posypejte nasekanými koriandrovými lístky a nadrobeným sýrem (feta, balkán či jiný čerstvý sýr) a podávejte.
Tip: A teď vám přiznáme, čím kukuřice v Mexiku potírají ve skutečnosti: majonézou! Respektive směsí majonézy a krému podobného kysané smetaně, takže jestli chcete opravdu autentický zážitek, zkuste i tuhle verzi.
Podívejte se, co ještě grilovat bez masa – ocení to nejen vegetariáni! A také se mrkněte na další parádní recepty s kukuřicí.