Hlavní obsah
4,3
(3)
Foto: MILKPARADE

Foto: MILKPARADE

Dnes vám přinášíme tip na výborný předkrm z mléčných výrobků. Vyzkoušejte marinovanou mozzarellu s majoránkou.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka pepře
  • 3 g hrubé mořské soli
  • 2 lžíce majoránky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 ks chilli papričky
  • 2 ks citronu
  • 2 ks mozzarelly
Článek

Postup

01.

Z citronů nahrubo ostrouhejte kůru a vymačkejte z nich šťávu. Tu smíchejte s jemně nasekanou chilli papričkou, trochou hrubé mořské soli a čerstvě mletého pepře a olivovým olejem.

02.

Do této směsi vložte mozzarellu, kterou jste nejdřív rozpůlili, a nechte aspoň 2–3 hodiny marinovat.

03.

Připravenou mozzarellu nakrájejte na plátky; podávejte zakapanou smetanou a posypanou nasekanou majoránkou a druhou chilli papričkou.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie3 673,75 kJ
Bílkoviny45,72 g
Tuky65,98 g
Sacharidy23,82 g
Sůl4,82 g
SAFA38,69 g
Vláknina6,19 g
Cukry11,88 g
Související témata:

Načítám