Článek
Postup
01.
Plátky krkovice naklepejte z obou stran paličkou na maso. Smíchejte všechny zbylé ingredience, přidejte maso a nechte aspoň půl hodiny, klidně ale do druhého dne, marinovat.
02.
Troubu zapněte na 200 °C. Brambory nakrájejte na kousky velikosti většího sousta (ideální je použít spíš menší brambory a jen je přepůlit, maximálně načtvrtit) a promíchejte s trochou olivového oleje, solí a pepřem. Dejte spolu s masem do pekáčku a vložte do předehřáté trouby.
03.
Mezitím si připravte zbylou zeleninu: dýni očistěte (jediné dýni Hokaido není potřeba okrajovat slupku) a nakrájejte na podobně velké kousky, jako jsou brambory. Cibuli nakrájejte na čtvrtiny až osminy podle její velikosti, brokolici rozeberte na růžičky. Vše promíchejte s trochou olivového oleje, solí a pepřem. Po asi 20 minutách pečení masa s bramborami přidejte do pekáčku i zbylou zeleninu. Pečte ještě 20 minut a podávejte.
Náš tip: Kromě zmíněné zeleniny můžete v této sezoně použít také batatu nebo pórek, přidat můžete i 2–3 jen oloupané stroužky česneku, které zeleninu s masem provoní.
Jaká zimní zelenina nikdy nesmí chybět u vás doma?