Článek
Postup
01.
Smíchejte česnek, hořčici a všechno koření s olejem a marinádu pořádně vmasírujte do plátků krkovice. Maso dejte do menší, nejlépe skleněné mísy a zalijte mlékem. Nechte v chladu marinovat alespoň 12 hodin.
02.
Maso vytáhněte z lednice hodinu před pečením, aby získalo pokojovou teplotu. Ve větší pánvi rozpalte vepřové sádlo. Vyjměte krkovici z marinády a zlehka osušte. Osolte a opékejte z každé strany asi šest až sedm minut podle toho, jak jsou plátky silné.
03.
Rozkrojte housku a řeznou stranu zlehka nasucho opečte. Pokapejte ji lžící výpeku z masa a obložte krkovicí, kyselou okurkou a beraním rohem.
Moje tipy: Maso je vynikající upravené i na venkovním grilu. Ráda k němu do housky přidávám i salát z jemně nakrouhaného zelí, mrkve a křenu.
Znáte tuhle slovenskou pochoutku?