Hlavní obsah
3,5
(8)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Whisky je dobrá nejen k pití, ale i do úžasné sladko-kyselé marinády s jablkem. Tady je recept!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks šalotky
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 ks jablek
  • 40 ml whisky
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 800 g hovězího masa
Článek

Postup

01.

Šalotku a jablko nakrájejte najemno, rajčata na kostičky.

02.

V pánvi rozehřejte olej, osmahněte šalotku, zasypte ji cukrem a přidejte rajčata i jablko. Nechte krátce probublat, doplňte hořčici, whisky, worcester, pepř a krátce provařte.

03.

Směs nechte zchladnout. Část jí dejte stranou, osolte a použijte jako dip. Do zbytku naložte přes noc hovězí plátky.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 699,71 kJ
Bílkoviny41,35 g
Tuky17,53 g
Sacharidy17,69 g
Sůl0,57 g
SAFA5,43 g
Vláknina1,74 g
Cukry8,92 g
Související témata:

Načítám