Hlavní obsah
3,5
(8)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Whisky je dobrá nejen k pití, ale i do úžasné sladko-kyselé marinády s jablkem. Tady je recept!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks šalotky
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 ks jablek
  • 40 ml whisky
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 800 g hovězího masa
Článek

Postup

01.

Šalotku a jablko nakrájejte najemno, rajčata na kostičky.

02.

V pánvi rozehřejte olej, osmahněte šalotku, zasypte ji cukrem a přidejte rajčata i jablko. Nechte krátce probublat, doplňte hořčici, whisky, worcester, pepř a krátce provařte.

03.

Směs nechte zchladnout. Část jí dejte stranou, osolte a použijte jako dip. Do zbytku naložte přes noc hovězí plátky.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie6 798,86 kJ
Bílkoviny165,39 g
Tuky70,12 g
Sacharidy70,76 g
Sůl2,26 g
SAFA21,71 g
Vláknina6,96 g
Cukry35,7 g
Související témata:

Načítám