Článek
Postup
01.
Mouku, sůl, mléko a vejce smíchejte a těsto důkladně propracujte.
02.
Klobásku oloupejte a spolu se špekem jemně nakrájejte. Cibuli orestujte na másle. Přidejte nasekanou petrželku, promíchejte a směs nechte trochu vychladnout. Pak vmíchejte spolu se špekem a salámem do těsta.
03.
Opláchnuté listy mangoldu spařte vroucí vodou a ihned přelejte studenou. Vyskládejte je vedle sebe na kuchyňský papír a osušte. Poté přidejte hromádku směsi doprostřed každého listu. Okraje listů mangoldu přehněte přes náplň a listy pečlivě srolujte.
04.
Ve velké pánvi přiveďte k varu smetanu, vývar a víno. Osolte a opepřete. Rolky vložte do omáčky a vařte asi 8 minut.
Tip: Do omáčky můžete přidat 2 snítky čerstvého tymiánu a krátce ještě povařit.
Slyšíte o mangoldu prvně ale jste z jeho chutí nadšení? Vyrobit z něj můžete i lasagne.