Článek
Postup
01.
Vajíčka rozšlehejte a nechte asi 1 lžíci stranou na potření.
02.
V mixéru namelte mandle najemno, přidejte cukr, změklé máslo, špetku soli, vanilku a většinu rozšlehaných vajíček. Rozmixujte na hladkou pastu, a kdyby byla příliš tekutá, dejte na chvíli do lednice.
03.
Listové těsto rozválejte dotenka (nebo si usnadněte práci a kupte hotový plát), přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem a potřete mandlovou hmotou (1 cm po stranách nechte volný).
04.
Rebarboru oloupejte, seřízněte na délku rozváleného těsta a položte blízko sebe na koláč. Volné okraje přehněte dovnitř, potřete je odloženým vajíčkem a celý koláč posypte 2 lžícemi cukru.
05.
Pečte asi 30 minut při 200 stupních, až je těsto zlatavé a mandlová hmota lehce nafouklá. Nakrájejte na řezy a podávejte pokapané medem.
Není nad jednoduché dezerty, co říkáte?