Článek
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 180 stupňů a připravte si 2 formy na biskupský chlebíček, které vymažte tukem a vysypejte moukou.
02.
Změklé máslo utřete s cukrem, špetkou soli, vajíčky a vanilkovým extraktem. Přidejte mouku s kypřicím práškem a mandle.
03.
Polovinu těsta rozetřete do jedné z forem, druhou obarvěte na růžovo a dejte do druhé formy. Pečte asi 25 minut, než povrch zezlátne.
04.
Vychladlé pláty těsta okrojte tak, aby vznikly dva stejně velké kvádry, které ještě jednou podélně rozkrojte. Marmeládu zahřejte a propasírujte přes sítko.
05.
Marcipán na pocukrovaném vále rozválejte na obdélník, potřete marmeládou a seskládejte na něj pláty těsta tak, aby se barvy střídaly. Jednotlivé pláty k sobě nezapomeňte slepit marmeládou! Zabalte do marcipánu, nožem na horní části vytvořte mřížku, a jestli máte ještě trochu trpělivosti, ozdobte perličkami.
Skoulejte zbytek mandlí do perníkových kuliček.